Anne Sütünün Önemi

Görsel

Anne sütünün besleyici içeriği, sütün dönemine göre, anneden anneye, günden güne ve beslenmeden beslenmeye değişir. Anne sütünün üç farklı dönemsel şekli vardır:

Kolostrum: Emzirmenin ilk günlerinde koyu sarımsı bir sıvı olarak üretilir. bu süt yüksek değerli protein, mineral ve koruyucu faktörler (antikorlar) içerir.

Geçiş sütü: Süt akmaya başladıktan sonra yüksek konsantrasyonlu protein ve mineraller düşme eğilimi gösterir. Enerji düzeyi, yağ ve laktoz yavaş yavaş yükselir. Geçiş dönemi yaklaşık iki hafta sürer.

Olgun süt: Renk olarak açık ve yoğunluk olarak incedir. Her ne kadar olgun anne sütünün içeriğinde değişiklikler olsa da, süt üretiminin bu aşaması en sabit basamak olarak ele alınır ve anne sütünün içeriği konusunda referans olarak kabul edilir.

Bebeğin sağlıklı gelişmesi, büyümesi ve hastalıklardan korunması için en iyi gıda anne sütüdür. İlk 4 – 6 ay süresince anne sütü, bebek için gerekli tüm besinleri içerir ve tek başına yeterlidir. Anne sütü verilmesi ile anne çocuk ilişkisi de en iyi şekilde sağlanmış olur. Çocukta mutluluk ve güven duygusu gelişir.

Bir sonraki blog yazımızda anne sütünün yeterli salgılanması için beslenme önerilerinde bulunacağız.

KidoMani.com’da halihazırda indirimdeki emzirme ürünlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Kraft Smart AV33 Elektrikli Göğüs Pompası:

http://www.kidomani.com/Kraft-Smart-AV33-Elektrikli-Gogus-Pompasi,PR-3173.html

Chicco 4’lü Süt Saklama Kapları:

http://www.kidomani.com/Chicco-4-lu-Sut-Saklama-Kaplari,PR-1152.html

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s